Two more masterpieces by Eero Saarinen

The MIT Chapel, “made possible by the generosity of the Kresge Foundation”, was dedicated in 1955.  It sits close to busy and noisy Massachusetts Ave., Cambridge so the textured brick wall forms an attractive, visual and spiritual barrier between the circular chapel and the major street running from Boston through Cambridge to the more distinct suburbs.

The hanging metal screen behind the altar was designed by Harry Bertoia, a long time collaborator and friend of Saarinen.

(c)Bill Lebovich, all rights reserved,2013.

Behind the Chapel is Kresge Auditorium, dedicated the same year and funded by Kresge.ImageImageImageImage

Advertisements

One thought on “Two more masterpieces by Eero Saarinen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s